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Phytochemical analysis of the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) “Ribes nigrum L.” and the antioxidant effect of catechins
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/102
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/1024e9c5d5e-b063-4bb5-b38b-57a28c412f8a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2017-07-11 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Phytochemical analysis of the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) “Ribes nigrum L.” and the antioxidant effect of catechins | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | black currant (Aomori Cassis) | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | essential oil | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | hydrodistillation | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | antioxidant activity | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | radical scavenger | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
著者 |
Nagaki, Masahiko
× Nagaki, Masahiko
× Kasai, Manami
× Goto, Yoshifumi
× Kudo, Shigemitsu
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著者(ヨミ) | ||||||||||||||
姓名 | ナガキ, マサヒコ | |||||||||||||
著者(ヨミ) | ||||||||||||||
姓名 | カサイ, マナミ | |||||||||||||
著者(ヨミ) | ||||||||||||||
姓名 | ゴトウ, ヨシフミ | |||||||||||||
著者(ヨミ) | ||||||||||||||
姓名 | クドウ, シゲミツ | |||||||||||||
著者別名 | ||||||||||||||
姓名 | 長岐, 正彦 | |||||||||||||
著者別名 | ||||||||||||||
姓名 | 葛西, 愛美 | |||||||||||||
著者別名 | ||||||||||||||
姓名 | 後藤, 嘉文 | |||||||||||||
著者別名 | ||||||||||||||
姓名 | 工藤, 重光 | |||||||||||||
著者所属 | ||||||||||||||
Department of Nursing, School of HealthSciences, Hirosaki University of Health and Welfare | ||||||||||||||
著者所属 | ||||||||||||||
Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University | ||||||||||||||
著者所属 | ||||||||||||||
Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University | ||||||||||||||
著者所属 | ||||||||||||||
Center of Innovation( COI), Hirosaki University | ||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | The volatile oil from the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) was obtained by hydrodistillation and the floral water (aromatic distilled-water) was extracted with hexane. Analysis of the components by flame ionization detector-gas chromatography and mass spectrometer-gas chromatography identified 39 components in the oil, of which sabinene (32.9%), cis-, trans-ocimenes (15.3%), and 3-carene (11.6%) were the major. In contrast, principal components of the floral water of black currant were terpinen-4-ol (41.0%), followed by β-caryophyllene (7.8%) and 3-carene (5.9%). Investigation of the antioxidant effects of five kinds of catechins revealed strong antioxidant activity,suggesting that these might be suitable for development as radical scavengers |
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引用 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | 弘前医療福祉大学紀要, 8(1), p.15-23, 2017 | |||||||||||||
書誌情報 |
弘前医療福祉大学紀要 巻 8, 号 1, p. 15-23, 発行日 2017-03-31 |
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ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 2185-0550 | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AA12475995 | |||||||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||||||
主題 | 433 | |||||||||||||
その他のタイトル | ||||||||||||||
その他のタイトル | 青森カシス “Ribes nigrum L.” の葉の植物化学的分析およびカテキン類の抗酸化作用について | |||||||||||||
NIIサブジェクト | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 化学 | |||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 弘前医療福祉大学内 紀要編集委員会 | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
内容記述 | Article |