ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 10 紀要
  2. 10a 弘前医療福祉大学紀要
  3. 8巻1号

Phytochemical analysis of the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) “Ribes nigrum L.” and the antioxidant effect of catechins

https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/102
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/102
4e9c5d5e-b063-4bb5-b38b-57a28c412f8a
名前 / ファイル ライセンス アクション
HirosakiIryoFukushi_8(1)_15.pdf HirosakiIryoFukushi_8(1)_15.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-07-11
タイトル
タイトル Phytochemical analysis of the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) “Ribes nigrum L.” and the antioxidant effect of catechins
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 black currant (Aomori Cassis)
キーワード
主題Scheme Other
主題 essential oil
キーワード
主題Scheme Other
主題 hydrodistillation
キーワード
主題Scheme Other
主題 antioxidant activity
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical scavenger
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Nagaki, Masahiko

× Nagaki, Masahiko

Nagaki, Masahiko

Search repository
Kasai, Manami

× Kasai, Manami

Kasai, Manami

Search repository
Goto, Yoshifumi

× Goto, Yoshifumi

Goto, Yoshifumi

Search repository
Kudo, Shigemitsu

× Kudo, Shigemitsu

Kudo, Shigemitsu

Search repository
著者(ヨミ)
姓名 ナガキ, マサヒコ
著者(ヨミ)
姓名 カサイ, マナミ
著者(ヨミ)
姓名 ゴトウ, ヨシフミ
著者(ヨミ)
姓名 クドウ, シゲミツ
著者別名
姓名 長岐, 正彦
著者別名
姓名 葛西, 愛美
著者別名
姓名 後藤, 嘉文
著者別名
姓名 工藤, 重光
著者所属
値 Department of Nursing, School of HealthSciences, Hirosaki University of Health and Welfare
著者所属
値 Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University
著者所属
値 Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University
著者所属
値 Center of Innovation( COI), Hirosaki University
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The volatile oil from the leaf of the blackcurrant (Aomori Cassis) was obtained by hydrodistillation
and the floral water (aromatic distilled-water) was extracted with hexane. Analysis of the components by
flame ionization detector-gas chromatography and mass spectrometer-gas chromatography identified 39
components in the oil, of which sabinene (32.9%), cis-, trans-ocimenes (15.3%), and 3-carene (11.6%)
were the major. In contrast, principal components of the floral water of black currant were terpinen-4-ol
(41.0%), followed by β-caryophyllene (7.8%) and 3-carene (5.9%).
Investigation of the antioxidant effects of five kinds of catechins revealed strong antioxidant activity,suggesting that these might be suitable for development as radical scavengers
引用
内容記述タイプ Other
内容記述 弘前医療福祉大学紀要, 8(1), p.15-23, 2017
書誌情報 弘前医療福祉大学紀要

巻 8, 号 1, p. 15-23, 発行日 2017-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2185-0550
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12475995
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 433
その他のタイトル
その他のタイトル 青森カシス “Ribes nigrum L.” の葉の植物化学的分析およびカテキン類の抗酸化作用について
NIIサブジェクト
主題Scheme Other
主題 化学
出版者
出版者 弘前医療福祉大学内 紀要編集委員会
資源タイプ
内容記述 Article
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 13:49:59.864514
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3