Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2016-06-29 |
タイトル |
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タイトル |
Phytochemical Profile and Bactericidal Effect of the Leaf of the Grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’ |
言語 |
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言語 |
eng |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
floral-water |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Vitis labrusca ‘Steuben’ |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
steam distillation |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
headspace method |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
antibacterial activity |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
著者 |
Nagaki, Masahiko
Narita, Takashi
Goto, Yoshifumi
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著者(ヨミ) |
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姓名 |
ナガキ, マサヒコ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
ナリタ, タカシ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
ゴトウ, ヨシフミ |
著者別名 |
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姓名 |
長岐, 正彦 |
著者別名 |
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姓名 |
成田, 孝司 |
著者別名 |
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姓名 |
後藤, 嘉文 |
著者所属 |
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弘前医療福祉大学保健学部看護学科 |
著者所属 |
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弘前大学大学院理工学研究科 |
著者所属 |
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弘前大学大学院理工学研究科 |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
The volatile oil of the grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’ could not be obtained by steam distillation of the leaves. However, components contained in floral-water were obtained by extraction with hexane. Principal components of the floral water of Steuben were τ-cadinol, at 8.1%, followed by α-terpineol at 7.4% and linallol at 6.9%. Analysis of the aroma components of the leaves using the headspace (HS) method revealed that the two components (E)-2-hexenal (49.2%) and hexanal (27.9%) characteristically accounted for more than 77% of total aroma ingredients.Regarding antimicrobial effects, the combination of Steuben floral-water with one of the isoprenoids,such as geraniol and farnesol, showed higher antibacterial activity than the isoprenoid alone. |
引用 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
弘前医療福祉大学紀要, 7(1), 2016, p.17-23 |
書誌情報 |
弘前医療福祉大学紀要
巻 7,
号 1,
p. 17-23,
発行日 2016-03-31
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
2185-0550 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA12475995 |
日本十進分類法 |
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主題Scheme |
NDC |
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主題 |
433 |
その他のタイトル |
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その他のタイトル |
ブドウのスチューベン(Vitis labrusca var. ‘Steuben’)の葉の植物化学的プロファイルと殺菌効果について |
タイトル(ヨミ) |
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その他のタイトル |
ブドウ ノ スチューベン ノ ハ ノ ショクブツ カガクテキ プロファイル ト サッキン コウカ ニ ツイテ |
NIIサブジェクト |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
化学 |
出版者 |
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出版者 |
弘前医療福祉大学紀要編集委員会 |
資源タイプ |
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内容記述 |
Article |