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  1. 10 紀要
  2. 10a 弘前医療福祉大学紀要
  3. 7巻1号

Phytochemical Profile and Bactericidal Effect of the Leaf of the Grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’

https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/92
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/92
0c7a39a5-8b98-4051-87fb-7b7010bb5af2
名前 / ファイル ライセンス アクション
HirosakiIryoFukushi_7(1)_17.pdf HirosakiIryoFukushi_7(1)_17.pdf (392.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-06-29
タイトル
タイトル Phytochemical Profile and Bactericidal Effect of the Leaf of the Grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 floral-water
キーワード
主題Scheme Other
主題 Vitis labrusca ‘Steuben’
キーワード
主題Scheme Other
主題 steam distillation
キーワード
主題Scheme Other
主題 headspace method
キーワード
主題Scheme Other
主題 antibacterial activity
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Nagaki, Masahiko

× Nagaki, Masahiko

Nagaki, Masahiko

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Narita, Takashi

× Narita, Takashi

Narita, Takashi

Search repository
Goto, Yoshifumi

× Goto, Yoshifumi

Goto, Yoshifumi

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著者(ヨミ)
姓名 ナガキ, マサヒコ
著者(ヨミ)
姓名 ナリタ, タカシ
著者(ヨミ)
姓名 ゴトウ, ヨシフミ
著者別名
姓名 長岐, 正彦
著者別名
姓名 成田, 孝司
著者別名
姓名 後藤, 嘉文
著者所属
値 弘前医療福祉大学保健学部看護学科
著者所属
値 弘前大学大学院理工学研究科
著者所属
値 弘前大学大学院理工学研究科
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The volatile oil of the grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’ could not be obtained by steam distillation of the leaves. However, components contained in floral-water were obtained by extraction with hexane. Principal components of the floral water of Steuben were τ-cadinol, at 8.1%, followed by α-terpineol at 7.4% and linallol at 6.9%. Analysis of the aroma components of the leaves using the headspace (HS) method revealed that the two components (E)-2-hexenal (49.2%) and hexanal (27.9%) characteristically accounted for more than 77% of total aroma ingredients.Regarding antimicrobial effects, the combination of Steuben floral-water with one of the isoprenoids,such as geraniol and farnesol, showed higher antibacterial activity than the isoprenoid alone.
引用
内容記述タイプ Other
内容記述 弘前医療福祉大学紀要, 7(1), 2016, p.17-23
書誌情報 弘前医療福祉大学紀要

巻 7, 号 1, p. 17-23, 発行日 2016-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2185-0550
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12475995
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 433
その他のタイトル
その他のタイトル ブドウのスチューベン(Vitis labrusca var. ‘Steuben’)の葉の植物化学的プロファイルと殺菌効果について
タイトル(ヨミ)
その他のタイトル ブドウ ノ スチューベン ノ ハ ノ ショクブツ カガクテキ プロファイル ト サッキン コウカ ニ ツイテ
NIIサブジェクト
主題Scheme Other
主題 化学
出版者
出版者 弘前医療福祉大学紀要編集委員会
資源タイプ
内容記述 Article
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Ver.1 2023-05-15 13:51:23.434526
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