WEKO3
アイテム
Phytochemical Profile and Bactericidal Effect of the Leaf of the Grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/92
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/920c7a39a5-8b98-4051-87fb-7b7010bb5af2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
HirosakiIryoFukushi_7(1)_17.pdf (392.5 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2016-06-29 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Phytochemical Profile and Bactericidal Effect of the Leaf of the Grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’ | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | floral-water | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Vitis labrusca ‘Steuben’ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | steam distillation | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | headspace method | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antibacterial activity | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
Nagaki, Masahiko
× Nagaki, Masahiko× Narita, Takashi× Goto, Yoshifumi |
|||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 454 | |||||
姓名 | ナガキ, マサヒコ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 670 | |||||
姓名 | ナリタ, タカシ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 456 | |||||
姓名 | ゴトウ, ヨシフミ | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 457 | |||||
姓名 | 長岐, 正彦 | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 673 | |||||
姓名 | 成田, 孝司 | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 459 | |||||
姓名 | 後藤, 嘉文 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 弘前医療福祉大学保健学部看護学科 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 弘前大学大学院理工学研究科 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 弘前大学大学院理工学研究科 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The volatile oil of the grape Vitis labrusca var. ‘Steuben’ could not be obtained by steam distillation of the leaves. However, components contained in floral-water were obtained by extraction with hexane. Principal components of the floral water of Steuben were τ-cadinol, at 8.1%, followed by α-terpineol at 7.4% and linallol at 6.9%. Analysis of the aroma components of the leaves using the headspace (HS) method revealed that the two components (E)-2-hexenal (49.2%) and hexanal (27.9%) characteristically accounted for more than 77% of total aroma ingredients.Regarding antimicrobial effects, the combination of Steuben floral-water with one of the isoprenoids,such as geraniol and farnesol, showed higher antibacterial activity than the isoprenoid alone. | |||||
引用 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 弘前医療福祉大学紀要, 7(1), 2016, p.17-23 | |||||
書誌情報 |
弘前医療福祉大学紀要 巻 7, 号 1, p. 17-23, 発行日 2016-03-31 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 2185-0550 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12475995 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 433 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | ブドウのスチューベン(Vitis labrusca var. ‘Steuben’)の葉の植物化学的プロファイルと殺菌効果について | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | ブドウ ノ スチューベン ノ ハ ノ ショクブツ カガクテキ プロファイル ト サッキン コウカ ニ ツイテ | |||||
NIIサブジェクト | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 化学 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 弘前医療福祉大学紀要編集委員会 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Article |