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  1. 10 紀要
  2. 10a 弘前医療福祉大学紀要
  3. 6巻1号

Phytochemical Analysis of the Leaf of the Fuji Apple Tree

https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/63
https://hirosakiuhw.repo.nii.ac.jp/records/63
f4302f63-68fd-41d9-b886-6d9110249139
名前 / ファイル ライセンス アクション
HirosakiIryoFukushi_6(1)_19.pdf HirosakiIryoFukushi_6(1)_19.pdf (2.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-04-23
タイトル
タイトル Phytochemical Analysis of the Leaf of the Fuji Apple Tree
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Fuji apple, , , ,
キーワード
主題Scheme Other
主題 essential oil
キーワード
主題Scheme Other
主題 steam distillation
キーワード
主題Scheme Other
主題 head-space method
キーワード
主題Scheme Other
主題 phytol
キーワード
主題Scheme Other
主題 りんご‘ふじ’
キーワード
主題Scheme Other
主題 精油
キーワード
主題Scheme Other
主題 水蒸気蒸留
キーワード
主題Scheme Other
主題 ヘッドスペース法
キーワード
主題Scheme Other
主題 抗酸化作用
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Nagaki, Masahiko

× Nagaki, Masahiko

Nagaki, Masahiko

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Kasai, Manami

× Kasai, Manami

Kasai, Manami

Search repository
Goto, Yoshifumi

× Goto, Yoshifumi

Goto, Yoshifumi

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著者(ヨミ)
姓名 ナガキ, マサヒコ
著者(ヨミ)
姓名 カサイ, マナミ
著者(ヨミ)
姓名 ゴトウ, ヨシフミ
著者別名
姓名 長岐, 正彦
著者別名
姓名 葛西, 愛美
著者別名
姓名 後藤, 嘉文
著者所属
値 弘前医療福祉大学保健学部看護学科
著者所属
値 弘前大学大学院理工学研究科
著者所属
値 弘前大学大学院理工学研究科
著者所属
値 Department of Nursing, School of Health Sciences, Hirosaki University of Health and Welfare
著者所属
値 Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University
著者所属
値 Graduate School of Science and Technology, Hirosaki University
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We obtained volatile oil from the leaf of Malus pumila, var domestica CV ‘Fuji,’ by steam distillation, and extracted floral water (hydrosol) with hexane. We also analysed the aroma component of the leaf using the headspace method (HS method). Analysis of the extracts by flame ionization detectorgas chromatography and mass spectrometer-gas chromatography identified 34 components in the oil, of which phytol (34.2%) and (E, E)-α-farnesene (9.5%) were yielded as the principal components. In contrast, 47 components were identified from loral water, of which terpinen-4-ol (30.4%) and linalool (21.0%) accounted for 50% or more. Twenty-two compounds were identified as scent components,including E-2-hexenal (48.4%), 1-penten-3-ol (12.4%), and 3-pentanone (7.4%). Farnesene showed the antioxidant action. In order to shut down free radicals in the body and to prevent lifestyle-related diseaseas, and arteriosclerosis, I think that such fundamental studies become still more important.
引用
内容記述タイプ Other
内容記述 弘前医療福祉大学紀要, 6(1), 2015, p.19-26
書誌情報 弘前医療福祉大学紀要

巻 6, 号 1, p. 19-26, 発行日 2015-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2185-0550
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12475995
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 433
その他のタイトル
その他のタイトル りんご “ふじ” の葉の植物化学的分析
タイトル(ヨミ)
その他のタイトル リンゴ フジ ノ ハ ノ ショクブツ カガクテキ ブンセキ
NIIサブジェクト
主題Scheme Other
主題 化学
出版者
出版者 弘前医療福祉大学紀要編集委員会
資源タイプ
内容記述 Article
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Ver.1 2023-05-15 13:49:58.913535
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