Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2018-08-09 |
タイトル |
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タイトル |
青森ヒバ(Thujopsis dolabrata SIEB. et ZUCC. var. hondai MAKINO)の葉の植物化学的プロファイルと抗酸化活性について |
タイトル |
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タイトル |
Phytochemical Profile and Antioxidant Activity of the Leaf of Aomori Hiba (Thujopsis dolabrata SIEB. et ZUCC. var. hondai MAKINO) |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
eng |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
leaf of Aomori hiba |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
essential oil |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
steam distillation |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
distilled water |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
biological activity |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
著者 |
長岐, 正彦
後藤, 嘉文
山内, 可南子
工藤, 重光
長南, 幸安
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著者(ヨミ) |
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姓名 |
ナガキ, マサヒコ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
ゴトウ, ヨシフミ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
ヤマノウチ, カナコ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
クドウ, シゲミツ |
著者(ヨミ) |
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姓名 |
チョウナン, ユキヤス |
著者別名 |
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姓名 |
Nagaki, Masahiko |
著者別名 |
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姓名 |
Goto, Yoshifumi |
著者別名 |
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姓名 |
Yamanouchi, Kanako |
著者別名 |
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姓名 |
Kudo, Shigemitsu |
著者別名 |
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姓名 |
Chounan, Yukiyasu |
著者所属 |
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弘前医療福祉大学保健学部医療技術学科作業療法学専攻 |
著者所属 |
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弘前大学大学院理工学研究科 |
著者所属 |
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弘前大学大学院保健学研究科生体検査科学領域 |
著者所属 |
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弘前大学COI研究推進機構 |
著者所属 |
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弘前大学教育学部 |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
We obtained the essential oil from the leaves of Aomori hiba by steam distillation and extracted the distilled water with hexane. Of the 22 ingredients identified, the major essential oil components were sabinene (35.7%), γ-terpinene (13.5%), α-pinene (7.7%), and β-myrcene (7.7%), From distilled water,the content of terpinen-4-ol was very high, at 71.1%, followed by p-cymene (4.8%), terpineol (4.6%)and γ-terpinene (2.5%). We investigated the antioxidant effect of the essential oil of Aomori hiba leaf using the DPPH method.Results showed a relatively high antioxidant effect (SC50: 11% concentration, v/v). Furthermore, SC50 for γ-terpinene and α-terpinene, which are also essential oil components of the leaves, were 78 mM and 180 mM, respectively, also showing high antioxidant effects. |
書誌情報 |
弘前医療福祉大学紀要
巻 9,
号 1,
p. 1-7,
発行日 2018-03-30
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
2185-0550 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA12475995 |
日本十進分類法 |
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主題Scheme |
NDC |
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主題 |
433 |
NIIサブジェクト |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
化学 |
論文ID(NAID) |
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関連タイプ |
isIdenticalTo |
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識別子タイプ |
NAID |
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関連識別子 |
40021542641 |
出版者 |
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出版者 |
弘前医療福祉大学内紀要編集委員会 |
資源タイプ |
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内容記述 |
Article |